След като в bTV показахме как сутеньори и проститутки тормозят в малките часове живеещите край Лъвов мост в София, от столичното Второ РПУ обещаха да променят начина на работа във връзка с проблема в квартал "Банишора".

Проверка на репортера на bTV Емил Митев показа, че всяка вечер момичета от различни възрасти се предлагат на улицата и водят клиентите си не само в близките хотели, но и в дворовете на къщите, като ги зариват с всякакви боклуци.

Началникът на Второ РПУ комисар Иван Канизирски не беше доволен от заснетите факти.

„Не ми стана никак приятно, това до някаква степен е мерило за това доколко сме ефективни, именно поради което считам, че има още какво да се направи по тази линия и още какво има да дадем на хората, за да подсигурим тяхното спокойствие”, подчерта той.

Снимка: btvnovinite.bg

Полицейският началник обеща усилията на служителите на реда да бъдат насочени към слабо осветените места, където не минават много хора.

Ежедневно се извършват и проверки в различни уязвими места.

Въпросните "уязвими" места са хотели и стаи под наем. След масирани проверки на полицията в тях често се наблюдава и миграция на жриците на любовта.

„Такива лица се предислоцират. Ако днес са тук, в следствие на нашите проверки и превантивни мероприятия се преместват в друг район”, посочи комисар Иван Канизирски.

От полицията призовават хората, подложени на подобен тормоз, да информират веднага органите на реда.  

От началото на годината само от столичното Второ РПУ са направени над 80 ареста на лица с непристойно поведение. На всички са съставени актове за нарушенията.