Шефът на строителната фирма "Агромах" Методи Бачев е бил задържан за полицейска проверка.

Поводът е полицейска проверка заради изречени обиди към премиера Бойко Борисов. Няколко часа по-късно шефът на полицията в Благоевград подаде оставка.

Арестуван е бил и собственикът на местния сайт pirinsko.com Иван Хамбарджийски, където беше качен клипът с пиянската реч на бизнесмена.

Днес и двамата са били освободени, без да им бъдат повдигани обвинения.

"На мероприятието присъстваха трима полицаи, той наруши обществения ред, като говори нецензурни думи за кмета на община Симитли и премиера на Републиката Бойко Борисов. Това са хора институции в държавата, не може един човек бизнесмен да говори глупости пред над 1000 души. Преспах в полицията, на сутринта дадох обяснение на криминалистите и ме пуснаха", обясни Хамбарджийски.

Проверката ще приключи следващата седмица, съобщиха от прокуратурата.

Едва тогава ще се прецени дали са налице доказателства за хулиганска проява.

В клипа Бачев намеква за сексуален контакт между кмета на Симитли Апостол Апостолов и премиера Бойко Борисов.

Нито знам, нито ме интересува, нито пияници бих коментирал. В България всичко може, пияниците могат да си говорят каквото си искат, коментира по темата министър-председателят.

От МВР уточниха, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е поискала и приела оставката на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев. Поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани.

Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!