Днес в източните райони облачността ще е по-често значителна, но валежи няма да има. В Западна България ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София- 13 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Утре повече слънце ще има в планинските райони в Западна България. Над останалата част от страната преди обяд ще бъде мъгливо, а следобед облачно. В сряда ще започнат валежи, първо в Западна България, а по-късно и в централните райони от страната. Температурите ще се задържат без съществена промяна- предимно между 11 и 16 градуса. В четвъртък от северозапад ще проникне студен въздух и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В Източна България ще се задържи облачно, с валежи, а в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. В петък облачността временно ще намалее, преди обяд на места до предимно слънчево. В следобедните часове отново бързо ще се увеличава. В събота ще е облачно, в югозападните райони ще започнат валежи. Температурите ще се задържат близки до обичайните за средата на ноември - между 10 и 15 градуса.