Вятърът продължава да отслабва, но и днес остава ветровито.

В източните области Добрич, Варна и Бургас е в сила жълт код за пориви на северозападния вятър до 60-70 км/ч.

До края на деня ще продължи да нахлува студен въздух. Ще преобладава слънчево време, но ще се задържи студено, с максимални температури между 7° и 12°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Сутринта ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

През нощта ще бъде ясно, утре предимно  слънчево. В Дунавската равнина и по Черноморието ще духа слаб северозападен вятър. В останалите райони ще е  почти тихо и минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, в отделни котловинни полета и по-ниски, по Черноморието - до 2°-5°. Максималните температури ще са  между 9° и 14°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Сутринта в много райони ще е тихо и минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, по Черноморието до 5°-6°. През деня вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще се появи разкъсана висока облачност, дневните температури слабо ще се повишат. В петък облачността ще се увеличава и вплътнява, сутрешните температури вече ще са положителни. На отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще бъде умерен. Дневните температури ще се повишат до 12°-17°. През нощта срещу събота и в събота от северозапад-север ще проникне малка порция студен въздух. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. В неделя сутринта ще е студено, вятърът ще отслабне, през деня ще придобие южна компонента, ще има условия преди обяд за ниска облачност и мъгла.