Днес над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове.

Ще е ветровито, с умерен, временно до силен, вятър от запад-северозапад; към края на деня ще отслабне. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София – около 14°.

В планините ще духа силен северозападен вятър, но през деня постепенно ще отслабне. Облачността ще е променлива. Почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Сутринта на места в котловините в Западна България ще се образува краткотрайна мъгла или инверсионна облачност. През деня ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, главно над планинските райони. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен, северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 16° и 21°.

В сряда ще е почти тихо, с разкъсана облачност, предимно значителна. Не са изключени и изолирани слаби превалявания. Минималните температури ще са малко по-високи – между 5° и 10°, а дневните – без съществена промяна – между 15° и 20°.

В четвъртък и петък ще има повече разкъсвания и намаления на облачността. Първия ден ще се появи западен вятър, втория ден ще се ориентира от запад-северозапад, по-късно и ще се усили. Температурите ще се повишат и максималните ще са около 20°.

През почивните дни вятърът ще остане северозападен, но ще отслабне до умерен. В събота над Източна България ще има повече облачност, възможни са и слаби превалявания, дневните температури слабо ще се понижат.