Следобед ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, по-ниски по морския бряг - 11-14 градуса, в София- 21 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по най-високите върхове на Рила и Пирин- умерен северозападен вятър, който към края на деня ще се ориентира от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - 6-7 градуса.


Утре времето ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са с около градус-два по-високи. Очакваме между 20 и 25 градуса, по-ниски стойности по морския бряг - от 10 до 13 градуса, в София- 22 градуса.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево. В четвъртък и петък ще има разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България- до умерен от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - предимно между 20 и 25 градуса, по-ниски ще остават по Черноморието. В неделя облачността ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, температурите ще се задържат високи. Повишава се вероятността за превалявания.