Днес още преди обяд от запад облачността ще се  разкъса и намалее и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево.

Вечерта от запад-северозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Минималните температури ще бъдат между 2° и  7°, а максималните – между 10° и 15°, в София – около 11°.

Над планините ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

В петък отново ще преобладава слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се повишат, по-съществено – в планините и планинските райони. В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10°.

В събота облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са около и над 15°.

През нощта срещу неделя и в неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. Ще има и валежи, предимно от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг, но до вечерта ще спрат.

В началото на следващата седмица застудяването ще продължи. Ще е ветровито, студено, в отделни райони от страната ще превалява сняг.