Днес ще бъде предимно слънчево.

Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са между 8° и 13°, за София – около 9°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около  минус 1°.

През нощта ще бъде ясно и тихо. Минимални температури – между минус 2° и 3°.

Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините ще има условия за краткотрайна мъгла. След обяд ще се появи слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Затоплянето ще продължи. Максимални температури – между 9° и 14°.

В събота южният вятър ще се усили, облачността ще се увеличи, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни.

През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи, отначало от дъжд. С усилване на вятъра от северозапад бързо ще нахлуе студен въздух и на много места в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

В неделя ще бъде доста ветровито, но валежите бързо ще спрат, от запад и облачността ще се разкъсва и намалява и до вечерта в по-голямата част от страната ще се изясни. Към вечерта и вятърът ще отслабне, а в понеделник отново ще се ориентира от югозапад, ще бъде умерен, в Източна България и силен; ще започне бързо затопляне.

Във вторник преносът на топъл въздух от юг-югозапад ще продължи и ще бъде топло за периода. Облачността ще е променлива, често незначителна.

Вероятността за валежи е много малка. В местата, защитени от вятър, ще има условия за мъгли и ниска облачност, там и температурите ще остават по-ниски.