Днес времето над страната ще бъде слънчево.

След обяд над планините ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен изток-североизточен вятър. Горещо с максимални температури, предимно между 30° и 35°, в София около 30°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 16°.

През нощта ще е ясно, утре слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури предимно между 30°-35°, малко по-хладно по Черноморието.

И през следващите дни времето ще се задържи сухо и горещо, предимно слънчево. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, в Източна България временно и силен. През първите дни от седмицата преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, по-ниски по Черноморието – между 26° и 29°; през втората половина от седмицата ще се повишат навсякъде и към петък ще достигат на места до 37°-38°.