Слънчево и чувствително по-топло ще е днес през деня. 

Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Ще духа слаб, в източните и северните райони до умерен западен вятър.

Максималните температури ще са между 0° и 5°, в югозападните райони до 8–9°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над масивите от Източна България. Ще духа умерен до силен северен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 6°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Значителна облачност ще има над Източна България. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Минимални температури между минус 5° и 0°.

Утре ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони от страната. Ще духа слаб северозападен, в Източна България умерен – предимно северен вятър. Топло за сезона време с максимални температури между 7° и 12°, по-ниски в Североизточна България и по южното крайбрежие на морето между 3° и 6°, в София около 8°.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от изток-североизток и временно ще се усили; през деня ще отслабне, до вечерта ще стихне. Ще бъде предимно  слънчево. Минималните температури в повечето места ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните – от 2°-3° в Североизточна България до 10°-12° в крайните югозападни райони.

В петък ще се затопли още. Ще бъде тихо и сутринта на места в низините ще има мъгла или инверсионна облачност, трайна на места в Дунавската равнина, където и дневните температури ще останат по-ниски. По-късно през деня ще се появи разкъсана висока облачност.

През почивните дни облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще превали дъжд, в планините - сняг. Дневните температури ще се понижат слабо.