Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Ще е почти тихо и  на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, които по поречието на Дунав и на места в източните райони ще се задържат почти през целия ден. Там температурите ще останат по- ниски – около 7°-8°. В останалата част от страната максималните температури ще са между 10° и 15°, за София – около 12°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

През следващото денонощие в равнините и низините ще бъде с мъгли или ниска облачност. След обяд в Източна България ще се появи слаб югоизточен вятър и облачността и мъглите там временно ще се разсеят. В планинските райони през деня ще бъде предимно слънчево. Минимални температури, в повечето райони, между минус 1° и 4°, по морския бряг между 8° и 10°, максимални, предимно между 7° и 12°. В София минимална около минус 1°, максимална около 11°.

В неделя облачността над цялата страна ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. На места в низините и котловините ще  остане мъгливо. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от югозапад. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а максималните от 4°-5° в районите с трайна мъгла до 13°-14° на места в Източна България. В понеделник с усилване на вятъра от северозапад ще нахлуе студен въздух. Ще има и валежи, отначало в западните райони, а до края на деня в цялата страна. С понижението на температурите, във високите полета в Западна България, Предбалкана и Лудогорието дъждът ще премине в сняг. Във вторник все още на места, главно в Северна България, ще превалява сняг, но до края на деня валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Вятърът ще отслабне. В сряда ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури в цялата страна ще са отрицателни, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса.