Днес ще бъде предимно слънчево. Едва вечерта, от запад, ще започне ново увеличение на облачността – предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София около 11°.

Над планините облачността временно ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около минус 1°.

В петък и през почивните дни ще има предимно значителна облачност, но само на отделни места в петък и събота, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. В петък ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър, който в събота ще отслабне, а в неделя ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Температурите бавно ще се повишават и в неделя минималните ще са между 3° и 8°, максималните – предимно между 13° и 18°. В началото на следващата седмица ще се усили южният вятър и температурите отново ще са доста по-високи от обичайните за края на февруари. Ще бъде предимно слънчево. Във вторник постепенно южният вятър ще отслабне, облачността от запад ще се увеличи и ще започнат превалявания от дъжд и понижение на температурите.