Осъзнах, че турският гражданин Фарук Бекташ ще избяга още когато го пуснаха под домашен арест. Това каза пред bTV синът на убитото от турския шофьор семейство мотористи Владимир Бойков. Той заяви, че не иска да живее в такава България.

На 24 юли, когато 53-годишният Бойко Бойков и съпругата му Таня Бойкова пътуват с мотор, за да отидат на гости на сина си в Австрия, край Драгоман Фарук Бекташ ги помита с мерцедеса си, след като заспал на волана и навлязъл в насрещното платно. Заради чистото си съдебно минало и представен договор за наем на адрес в столичния квартал "Враждебна" Бекташ е пуснат под домашен арест. Веднага след това той изчезва и в момента е обявен за общонационално издирване.

Нормално е да очакваме правосъдие, но при така стеклите се обстоятелства преглъщаме и продължаваме напред, това е България, коментира Владимир Бойков. Ще вярвам, че ще има правосъдие един ден, допълни той.

Мотористите всеки ден ходят на панихиди, вместо да карат мотори, да се чувстват сигурни. Ходят само по гробища и по протести, не е нормално. Пускат убийци в България, каза още синът на убитите мотористи.

За трагедията с родителите си той научил по телефона от сестра си.

Твърди обаче, че не би спрял малкия си син да се качи на мотор, като допълни, че в Австрия се чувства доста по-сигурен на пътя.

Двама софийски мотористи в студиото на „Тази сутрин” заявиха, че турският гражданин вече не е у нас, а в Турция.

„За съжаление, трагедиите са ежедневни, алармираме за това постоянно месеци поне. Нещо повече от справедливост. Искаме да се събудят хората, които са ангажирани с това правораздаването в тази страна да съществува”, заяви мотористът Александър Бакалов.

„Това не е единичен случай, вече не са Бойко и Таня, вече са много наши колеги”, каза и мотористката Анастасия Панайотова.