Южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите северно от планините, където ще е силен и бурен, с пориви до 90 км/ч. В почти цялата страна, с изключение на областите Видин и Плевен, е в сила жълт предупредителен код.

Днес облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса.


През нощта в западните райони на страната ще започнат валежи, които ще се усилват.

През следващото денонощие, с преминаването на средиземноморския циклон „Филип“, времето над страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област - значителни. В източната половина на страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса. Там преваляванията ще са слаби и само на отделни места. В северозападните райони ще нахлуе студен въздух и максималните температури ще са около 6-7 градуса.

През почивните дни времето ще е облачно, с валежи от дъжд. В събота значителни по количество ще са те в югозападните райони и Родопите, както и в централната част от страната, а в неделя на места в Южна България. Температурите ще са без съществен дневен ход, в по-голямата част от страната между 4 и 9 градуса, а в Източна България, където ще продължи да духа умерен южен вятър, ще остават сравнително високи - от 15 до 18 градуса. В неделя късно през деня от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните райони ще премине в сняг. В понеделник вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите и в Източна България ще се понижат. Облачността ще се задържи значителна, почти без валежи. Във вторник ще остане ветровито и студено, с променлива често значителна облачност, само на отделни места ще превали слаб сняг.