Днес ще има разкъсана облачност, значителна над Източна България, където след обяд, на места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно и силен северозападен вятър. Привечер в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток, а с него ще нахлуе и студен въздух. През нощта срещу неделя на отделни места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина, почти без валежи. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м. ще бъде около 7°, на 2000 м. – около 0°.

През нощта над западните райони от страната облачността ще намалява. Над Източна България ще има значителна облачност и валежи от дъжд, които около полунощ ще преминат в сняг. Утре сутринта валежите ще спрат, а около обяд и облачността ще се разкъса и след пладне над цялата страна ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север-североизток, който по-късно през деня временно ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните ще са между 6° и 8° в североизточните райони и до 11° – 14° в западната половина от страната.

В началото на следващата седмица ще се затопли. В понеделник сутринта ще има повече слънце. През деня облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от запад-югозапад, слаб, в Дунавската равнина до умерен. Температурите ще се повишат и минималните ще са между 1° и 6°, а максималните – между 14° и 19°. През следващите дни ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, във вторник слаби и в северозападната половина от страната, а в сряда и четвъртък ще са повече по количество и на повече места в цялата страна. През първите дни вятърът ще се ориентира от юг и в Източна България временно ще се усилва, там ще остане топло, а в северозападните райони температурите ще се понижат с няколко градуса. В четвъртък вятърът ще стане от североизток и температурите навсякъде ще са по-ниски.