За днес е планирано 16-ото издание на традиционното Софийско велосипедно шествие. Организаторите от сдружение "Велоеволюция" информираха, че сборният пункт за желаещите да се включат е централният вход на Южния парк от 18 часа.

Велошествието ще бъде поведено от холандския посланик у нас Карел ван Кестерен. Маршрутът тази година е от Южния парк, по бул. "Пенчо Славейков", по бул. "България", по велоалеята на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Оборище", по ул. "Черковна" и по ул. "Попова шапка". Велошествието ще завърши при търговския "Сердика Център".

Финалът му ще бъде и край на кампанията "До работа с колело", която започна в началото на май и имаше за цел да стимулира служители и фирми да използват велосипеда като транспортно средство до работа. Към този момент броят на регистрираните велосипедисти е 382, а компаниите, които са се включили в инициативата - 50.

Организаторите ще събират и средства от благотворителност за изработването и поставянето на велостойки в столични училища.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!