В гилдията шеф Виктор Ангелов е познат като „педант в кухнята". Кариерата му тръгва от казармата, а стига до шеф на петзвезден хотел.
Разказва, че обича да готви с качествени продукти, които не са непременно най-скъпите. „По-добре да даваме пари за качествена храна, отколко за лекарства по-късно”, отбелязва той.
По думите му не се ограничава в това какво яде, но внимава с количествата. Въпреки че е топ готвач му се случва и да си намаже филия за закуска.
За съчетаването на професията и семейството шеф Ангелов споделя, че все повече си налага да отделя време на близките си. „През годините се научих да делигирам и изисквам не само от себе си, но и от хората, с които работя”, казва той. Според него човек не бива да очаква да си намери съмишленици в работата, а трябва да ги създаде. „Трябва да си добре аргументиран и силно заразителен, за да се получи”, смята той.
Запитан дали прави романтични изненади на съпругата си шеф Ангелов коментира, че подобни жестове са ежедневие в дома му. „Сам си вдигнах летвата. Старая се винаги да я усмихвам”, споделя той.
За тъщата и децата и как се прави сладолед с пожарогасител, вижте повече в цялото интервю: