Голф турнир за хора с увреждания ще събере участници от 15 държави в страната ни през май следващата година. Нино Оурабах, многократният шампион на Франция по голф за хора с увреждания, е един от хората, прегърнали идеята за равен старт в живота.

Нино е човек с разностранни интереси - театър, ски, футбол, голф Едва на 30 години губи дясната си ръка при злополучен инцидент. Това променя живота му завинаги.

„Животът ме удари наистина много силно, тялото ми беше разрушено, буквално исках да се самоубия, но възможността да ударя топката на 200 метра ми показа, че животът не е толкова лош. Не за другите, а заради самия мен, за да мога отново да реконструирам своята мисъл, да покажа, че съм добър за самия себе си”, споделя Оурабах.

Спасение за него се оказва голфът- играта, която дава реален шанс на човек да се състезава със самия себе си. Става 12 пъти шампион на Франция за хора с увреждания.

„Това е игра, в която ти се бориш със самия себе си. Ти играеш заедно с всички други хора, може да играеш с жени, с мъже, с деца, с нормални хора, с хора с увреждания. В страни като тази, точно това искам да предам на хората с увреждания - да дойдат и сами да опитат на място”, казва още представителят на Европейската голф асоциация на хора с увреждания.

Често учи и деца да играят голф. За Нино Оурабах условията в България са чудесни. И се надява все повече хора с увреждания да се обърнат към този спорт.

Месеци преди провеждането на международният турнир по голф за хора с увреждания посланикът на надеждата за всички загубили я във времето е убеден, че човек никога не бива да се отказва, защото всеки заслужава равен шанс в живота. „Тренировка, тренировка и пак тренировка. Един много известен южноафрикански играч казва: „Колкото повече тренирам, толкова повече имам шанс”, споделя още мотото си Нино.