Ивайло е водолаз, а Златина – адвокат. С трите си деца на Петър, Мария и 8-месечното бебе Александър живеят щастливо. Но малко преди тази Коледа приказката свършва - чуват страшната диагноза Ивайло - рак на синусите.

„Изпитах ужас, изпитах най-страшното чувство да си безсилен. В момента, в който ти казват мъжа ти има рак, детето ми е на 7 месеца и си представям колко ужасно би могло да бъде, колко страшно е”, споделя Златина.

В момента Ивайло е в Лондон за прегледи и изследвания с надеждата, че семейството му в България ще успее да събере пари за операция и последващо лечение. От необходимите 80 хиляди паунда са успели да съберат от приятели роднини и кредити 38.

Лекарите в чужбина дават 60% шанс за пълно възстановяване на Ивайло ако операцията се извърши сега. Но медиците не могат да прогнозират как ще се развива болестта: „След ядрено магнитния резонанс разбрахме, че няма разсейки, но никой не ни дава гаранция, че след 24 часа те няма да са факт!”

„Най-голямото ми притеснение е, че утре трябва да обясня на децата си защо татко го няма в къщи, не мога да си представя живота без него и не искам!”, споделя Златина.

Можете да помогнете на семейството с дарение на тази банкова сметка:

IBAN/ BG55 UBBS 8002 1093 6205 30 BIC /UBBS BGSF ЗЛАТИНА ПЕТРОВА ХАДЖИПАНАЙОТОВА