Големият сблъсък в ефира на bTV между сочените за фаворити за президент Цецка Цачева от ГЕРБ и ген. Румен Радев от БСП се превърна във водеща тема в социалните мрежи.

Повечето коментари са хумористични, но някои граждани и политици изразиха негативно мнение за възгледите на кандидат-президентите.

„Цачева каза, без да й мигне окото, че човешките права не са най-важното. Според Радев пък е допустимо анексирането на територии на съседите. Тези ще ни вкарат в диктатура или във война за нула време. Хора, бдете!”, написа във „Фейсбук” политическият опонент на двамата Трайчо Трайков, който е кандидат за президент на Реформаторския блок.

Постът му беше споделен хиляди пъти в социалната мрежа.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев сподели друга публикация на Трайчо Трайков с думите „Един Трайчо се обади”. „Останалите – шубе… навеждане и позор. Патриоти? Хайде стига”, написа още той.

Депутатът Георги Кадиев използва по-свободен език в своята публикация в социалната мрежа. „Да каже Цецка, че левите на 40 г. нямат мозък и да й позволиш да се измъкне с това? Алоуу, аз на 40 бях социалист. Като завършиш моите университети и говориш моите езици, тогава ще ми обясняваш”, написа той.

Друг опонент на Цачева и Радев – Ивайло Калфин също изрази мнението си в социалните мрежи по повод дебата. „Всеки един от „опонентите” внимаваше да не настъпи другия по неудобните за него теми. От този дебат пострадаха единствено зрителите, които не получиха конкретика, нови идеи или управленска визия”, написа той.

„И от най-калпавите дебати има полза”, написа карикатуристът Христо Комарницки във „Фейсбук”.

„Радев и Цачева единодушни, ще рече човек, че са кандидат-президентска двойка”, смята Ивайло Дичев.

Други потребители в социалните мрежи се почувстваха обидени и възмутени от мнението на Цецка Цачева, че „националният интерес на държавата е пред отделните права”.

А някои подходиха с ирония и хумор към разговора между двамата: