Днес от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт.

Първоначално в Дунавската равнина, с умерен до силен север-северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде облачно и ще има превалявания от дъжд, по-значителни в Югоизточна България. Към 14 часа температурите ще са от 3-4° в североизточните райони до 14-15° в югоизточните, където вятърът все още ще е от юг-югозапад.

Вечерта с понижението на температурите по високите полета на Западна България, както и в североизточните райони дъждът ще се примеси със сняг, но вече ще е в процес на спиране.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и Странджа. До обяд ще духа умерен и силен югозападен вятър, след пладне ще се ориентира от северозапад и с него температурите ще се понижават. Към 14 часа на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°, като в Стара планина и Витоша ще е по-студено.

През нощта навсякъде в Северна България валежите ще спрат. До сутринта, на места в южните райони все още ще превалява, но до обяд и там ще спре. Над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно. Главно през деня разкъсвания и намаления на облачността, на места и до слънчево, ще има в Северна България.  Ще духа слаб,  в Източна България до умерен вятър, отначало от изток-югоизток, до вечерта ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, максималните – от 7° до 12°.

Още в началото на следващата седмица отново бързо ще се затопли. Облачността ще е разкъсана, почти без валежи. По-късно в сряда, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък до обяд от запад на изток ще превали дъжд, а с понижението на температурите в нощните часове, на места в Предбалкана и по високите полета на Западна България ще има и сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

В четвъртък валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и чувствително ще намалее. Дневните температури слабо ще се понижат.