Тази сутрин София и Казанлък осъмнаха с минус 5 градуса. Най-студено беше в Драгоман- минус 7 градуса. С малко под нулата, но с отрицателни температури започна 15-ти март в голяма част от страната.

Днес преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността отново ще се увеличи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°.

Преди обяд над планините ще има временни разкъсвания на облачността, но след обяд отново ще се увеличи. Само на отделни места по високите върхове ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В сряда преди обяд ще има значителна облачност, не са изключени изолирани слаби валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, на места и ще намалява. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 4° и 9°. В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб. Ще преобладава слънчево време, ще бъде и по-топло. В събота и неделя с усилване на вятъра, от северозапад ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България ще превали слабо, дъжд и сняг.