С участието на белия англо-арабски кон Ганстър в операта "Атила" тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив започва Оперният фестивал. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Звезден състав е привлечен специално за първото изпълнение на "Атила".

Конят Ганстър е на 13 години и от конната база в село Войводиново, участник в много спортни състезания. Деян Вачков - в ролята на Атила, заяви, че няма притеснения да
си партнира с жребеца.

Своеобразното дуо ще напомни на по-запознатите с легендите около хунския вожд за фреската на Рафаело във Ватикана, изобразяваща срещата на Папа Лъв и Атила. Тази историческа сцена се случва на един от седемте хълма на Рим, където Папа Лъв преговаря с Атила, опитвайки се да спаси Вечния град.

Истински бял кон на сцената на Античния театър не е новост за Пловдивската опера, уточни режисьор-постановчикът Иванка Далийска. Преди 20 години, под диригентството на покойния италиански режисьор Франческо Превитера, отново на сцената на Античния театър, публиката за пръв път е имала възможност да наблюдава подобно изпълнение в операта "Набуко" от Джузепе Верди.