Десетки рокери се събраха пред Съдебната палата в София. Исканията им са за ефективно наказание за шофьорите, които не пазят мотористите. Недоволството им е насочено най-вече към гастарбайтерите, които прибирайки се от западна Европа в посока Турция, през последните дни причиниха няколко катастрофи.

Семейство мотористи загинаха в района на Драгоман в неделя когато уморен водач заспал на волана.

Рокерите поискаха да присъстват в залата, където се решаваше каква да е мярката за неотклонение на причинилия на катастрофата.

Постоянно пребиваващият в Германия турски гражданин е поискал да бъде освободен, като е представил и сключен договор за наем. Според прокуратурата и рокерите, обаче, има реален риск чужденецът да се укрие.

В крайна сметка съдът го пусна под домашен арест. Прокуратурата обяви, че ще протестира решението.

Според моторджиите подобни инциденти има и трябва им да се сложи край.Те смятат, че не е редно хора пътуващи хиляди километри без почивка да стават причина за смъртта на мотористи на пътя. Те протестират с искане на този водач да бъде търсена най-строга отговорност и да не му бъде дадена възможност да си отпътува за Турция, където не е ясно как ще изтърпи наказанието си предвидено по закон за подобни инциденти.

Ангел Александров бе категоричен: „Искаме мерки - шумяща маркировка например, за да не влизат в насрещното.” Калина Ангелова допълва, че любимата реплика на водачите е „ не те видях”. Според нея законът не се спазва системно.

В края на седмицата те ще протестират отново.