Според нас Никол спря един много опасен човек. Това каза Румен Димитров – бащата на бебето, пребито от акушерка преди година и два месеца в предаването „120 минути“ по bTV.

Той и съпругата му Станислава решиха да проговорят в ефир, защото от инцидента насам са се случили много събития, натрупали са много горчилка и виждат много притеснителни неща.

Снимка: bTV

Винаги сме смятали, че когато на човек се случи нещо лошо, гостуването в медия няма да ускори процеса, нито ще доведе до присъди, но виждам неща, които са за притеснение – например начина на водене на делото, изместването на фокуса, протакането, каза Румен.

По думите му в съда все едно се гледа дело на акушерката Емилия Ковачева срещу инспекция по труда, а не на Никол срещу Емилия Ковачева. Адвокатът на защитата Янев прави всичко възможно, ако може, да точим делото 10 години, каза бащата.

Той посочи и че адвокатът се опитва да направи така, че записът, на който се вижда как Ковачева удря новороденото дете, да падне в съда. Въпреки експертизата, че той не е манипулиран, адвокат Янев изисква документи за камерата, за софтуера и какво ли още не, възмути се бащата.

Снимка: БГНЕС

Защитата също така твърди, че Никол е била „пошляпвана“, каза Димитров с гняв и ирония.

Според него инцидентът с дъщеря му не е вследствие на „бърнаут“ на акушерката, а е неин стил на работа. Той посочи, че в записите месец назад от случилото се се вижда как Ковачева удря още четири деца. Колко деца е удряла за година?, попита Димитров.

Майката Станислава посочи, че всеки ден си задава въпроса защо акушерката е била детето, но за нея няма нормално обяснение.

При постъпването в болницата Ковачева ѝ се сторила съвсем обикновена, скромна жена, бе подозирала, че ще трябва да се пази от нея.

До този момент нито акушерката, нито някой от обкръжението ѝ не е потърсил контакт със семейство Димитрови, за да изкаже, например, съжаление. За сметка на това провокации не липсват – в деня на първото заседание по делото адвокат Янев завел Ковачева да седне в заведение само на една маса разстояние от родителите на Никол. Сигурно очакваше да избухна... и за малко да стане така, каза Румен.

Днес Никол е добре и се развива добре. Родители те ѝ обаче казват, че все едно гледат рохко яйце – притесняват се за всичко, което прави или не прави – дали е следствие на случилото се.

Страхове имам много, но силно се надявам, че ще получим възмездие, каза Румен.

Снимка: bTV

Тук става въпрос за човешки живот и то дете, искаме да си получи заслуженото – колко години къде – съдът ще реши, допълни Станислава.

Вижте целия разговор във видеото.