Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще има среща с директора на 91-ва Немска езикова гимназия в София Вера Катранджиева.

Вчера ви показахме, че там новата учебна година започна с протест на настоящи и бивши ученици заради пенсионирането на учителя по география Григор Димитров.

Учителят, когото учениците на Немската от 32 години наричат Грегъри, е пенсиониран принудително от директорката „без проява на благодарност или връчването на почетен знак”.

Вера Катранджиева е директор на 91-ва Немска езикова гимназия в София от 1998 г. Министър Танев каза днес, че директорката "вероятно е доста изморена вече от толкова години работа на този пост".

Образователният министър коментира също, че "делението в тази гимназия, единствено в България, на най-добра паралелка, на средно добра и на изоставащи, е абсолютно недопустимо".

Събралите се вчера на символичния протест призоваха директорката Катранджиева да се оттегли. От ръководството на гимназията отказаха да отговорят на обвиненията на учениците, като заявиха, че на 15 септември нямат време за това.