Днес ще е предимно слънчево.

В сутрешните часове на места в низините и по Черноморието ще  има ниска облачност или видимостта ще е намалена. Привечер от югозапад отново ще се заоблачи. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 13°, в София – около 9°.

В планините ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температурата на 1200 м ще е около 4°, на 2000 м минус 2°.

В средата на седмицата ще бъде сравнително топло. Облачността ще е променлива, ще има и превалявания, на повече места през нощта срещу четвъртък.

В сряда вятърът от юг-югоизток ще се усили, повече в Източна България, в четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен. В петък вероятността за валежи е малка, вятърът ще отслабне.

Още през нощта срещу събота от югозапад отново ще завали дъжд и в събота ще бъде дъждовно, има повишена вероятност на места валежите да са значителни. Вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Ще започне понижение на температурите и до вечерта на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

В неделя все още ще вали, в повечето райони сняг, на места в Южна – дъжд, но от югозапад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Вятърът ще бъде със северна компонента, умерен до силен.