С още 3-4 градуса ще се понижат температурите утре, ще бъде и много ветровито.

Код жълто, за силен северозападен вятър, е в сила за северна и източна България. Скоростта на вятъра ще достига 60-80 км/ч.

Тази нощ над Югоизточна България все още ще превалява, но след полунощ валежите ще отслабват, а до сутринта и ще спрат. През деня ще е почти без валежи.  Ще бъде ветровито с умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 4 – 6° на места в котловините на Западна България до 12 – 14° по Черноморието. Максималните температури в повечето места ще са между 13 и 18°.

Над планините облачността ще е значителна и ще е ветровито. Ще духа силен западен вятър. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 - 2300 метра ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В четвъртък ще е почти без валежи, облачността постепенно ще се разкъсва и намалява. Вятърът чувствително ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Температури ще останат без съществена промяна. В петък сутринта ще има разкъсана облачност и минималните температури ще са малко по-ниски, но през деня отново ще се заоблачи и ще завали дъжд. Дневните температури слабо ще се повишат, но с ориентирането на вятъра от северозапад, ще нахлуе още е една порция студен въздух. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота, но в събота бързо ще спрат, а облачността ще намалее до незначителна. Ще бъде ветровито и сравнително хладно. И в неделя ще има разкъсана облачност. Вятърът ще отслабне. Сутринта ще е по-студено, но дневните температури слабо ще се повишат. В началото на следващата седмица отново ще има повече облачност, увеличава се и вероятността за валежи. Ще се затопли още малко.