След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, но валежи не се очакват.

Вятърът ще е слаб, с източна компонента.

Максималните температури ще са между 15° и 20°, в крайните югозападни райони – до около 23°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността – предимно висока, ще се увеличава. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от запад-северозапад.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

През нощта облачността ще е предимно значителна. В северозападните райони ще завали дъжд, а през деня в неделя валежите ще обхванат и по-голямата част от страната.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток, в източните райони – временно и силен.

Минималните температури ще са между 7° и 12°, морски бряг – до 14°. Максималните температури ще от 13 – 14° в северозападните райони до 22° на места в Южна България.

В понеделник ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите ще са почти без дневен ход, сутринта  между 7° и 12°, а дневните – между 9° и 14°.

През нощта срещу вторник валежите ще спрат и през следващите три дни ще бъде без валежи. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, по-значителни в четвъртък. Вятърът ще е слаб, в сряда в отделни райони временно ще бъде и почти тихо, а в четвъртък ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще са по-ниски, но дневните бавно ще се повишават.