Познанството с Явор е благословия и той остава част от себе си при всеки. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV приятелката на каскадьора Явор Кехайов, който почина внезапно на 10 октомври.

36-годишният мъж си е отишъл заради инфаркт.

„Бяхме в залата както почти всеки ден. Той се чувстваше малко по-зле, но го отдаваше на претоварването. Каза: падна ми кръвната захар, не закусвах сутринта. Изчакваше да си почине, да се съвземе. Чувстваше се схванат и в един момент започнаха гърчове. Веднага се обадихме на 112. Помислихме, че прави епилептичен гърч, опитахме се да се погрижим, но се оказа инфаркт”, разказа в студиото каскадьорът Стефан Костадинов, който е бил до Явор в последния му ден.

„Той харесваше всичко от старото време. Беше събрал в себе си част от самурай, част от мускетар и част от джентълмен и всичко това пречупваше през голям романтизъм”, сподели още Христина Бозева.

Явор живееше като на 6 години, неговата душа сякаш беше хилядолетница, каза друг от неговите приятели - каскадьорът Борислав Борисов.

Не питаеше лошо отношение към никого. Не е казал за някой лоша дума, допълни Стефан Костадинов.

Приятелите на Явор категорично отхвърлиха версията, че Явор сам е посегнал на живота си.

„Няма как на човек, на когото религията е да обича живота, да търси начин как да се раздели с него”, подчерта приятелката му. Винаги е казвал, че иска дъщеря му Александра да се гордее с него, допълни тя. Явор имаше много причини да живее и той го правеше достойно. Хората го обичат страшно много, посочи още Христина.

През 2002 година по време на каскада Явор счупва левия си крак. Травмата е толкова тежка, че следващите няколко години Явор буквално живее в болничните стаи на клиники в България, Русия и Австрия. След 13 години борба младият мъж взима решението да ампутира крака си.

Приятелите на Явор нарекоха спекулации твърденията, че Явор е спрял ли лекарствата, които е взимал след ампутирането на крака.

„Той беше достатъчно отговорен към себе си, най-вече заради всички хора, които обичаше и с които споделяше живота си, така че тези спекулации могат да отпаднат”, подчерта Христина.

Тя призова всеки, който се е докоснал до Явор, да го пази в себе си и да не го забравя.