След обяд ще е предимно облачно, на много места с превалявания от дъжд.

Ще духа умерен, в източните райони и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 13-14° в северозападните райони, до 22° на места в Южна България.

Над планините ще е предимно облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 9°.

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове от североизток валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. С до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и ще са почти без дневен ход – сутринта между 7° и 12°, а дневните - между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса.
Във вторник ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще отслабне. Сутринта ще е по-студено, дневните температури ще останат без съществена промяна. В средата на седмицата ще има променлива облачност, по-често значителна. На места ще има и превалявания, предимно слаби, в сряда главно в северозападната част от страната, в четвъртък - в източните райони, в петък - на отделни места в западните и източните райони. Вятърът ще е слаб, от югоизток и температурите ще се повишават, по-чувствително дневните в четвъртък и петък.