Днес над страната ще преобладава облачно време, но ще е почти без валежи.

След обяд от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа до умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли, максималните температури в повечето места ще са между 10° и 15°, в София – около 11°.

Над планините ще преобладава облачно, мъгливо и ветровито време, почти без валежи. След обяд над масивите от Западна България облачността ще започне да намалява. Със силен, по високите и открити части временно и бурен северозападен вятър, ще нахлува по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта облачността ще продължи да намалява и утре над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Над източните райони почти през целия ден ще има ниска облачност, но само на отделни места ще преръми. През нощта ще е почти тихо, през деня в Дунавската равнина и Източна България ще се появи слаб вятър от изток-североизток. Ще се затопли още малко. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4°, максималните – между 11° и 16°.

В петък и събота ще е почти тихо и на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а температурите в тези райони ще се задържат по-ниски – до 6-8 градуса. В останалите райони, както и в планините, ще бъде предимно слънчево и топло за периода с максимални температури между 10° и 15°.

В неделя облачността ще се увеличи, през по-голямата част от деня без валеж. В началото на следващата седмица от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлуе студен въздух. Ще има и валежи, в равнинната част от страната – от дъжд, в планините и планинските райони, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг.