Опашки от камиони и автомобили се образуваха на Дунав мост. Заради предстоящите Великденски празници с няколко пъти днес са се увеличили превозните средства от Румъния, влизащи в България, в сравнение с нормалните дни, казаха от граничния пункт.

Въпреки че утре е работен ден в Румъния, още днес трафикът към България се е увеличил няколко пъти. В същото време пореден срив в системата на митницата блокира движението към Букурещ.

Снимка: Емил Димитров

Две трети от румънците отиват в Гърция, а останалите – към родните ни курорти. Тъй като мостът все още е в ремонт, се налага да преминават поетапно и да се редуват с колите от българска страна.

Това създава допълнителен хаос заради поредния срив в системата на митницата. Автомобилите не могат да платят такса мост и да продължат, което води до образуването на огромни опашки.

Снимка: Емил Димитров

Шофьорите се оплакват, че чакат с часове, за да преминат границата. Повечето от тях гонят полети от Букурещ и рискуват да ги изпуснат.

На шофьорите, пътуващи за черноморските ни курорти, се раздават и карти с алтернативни маршрути, изготвени заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна.

От Гранична полиция в Русе обясниха, че в България се очаква да влязат около 100 000 румънци, като в тази бройка не влизат туристите, които ще почиват в Гърция.