Ново свидетелство за агресивността на шофьора, който опита да избута мотористи от пътя в Кресненското дефиле по Великденските празници. Шофьор на лек  автомобил, станал  прицел на атаките на Пламен Деспотов в същия ден, говори пред bTV.

За Георги Цурев историята започва на пътя от Сандански към Благоевград. В Кривия тунел.

„Започна някаква кола да ме блъска отзад. В първия момент си помислих, че някой от рязката смяна със светло на тъмно е изпуснал дистанцията и ме е ударил без да иска, но всичкото това продължи повече от 20 метра може би и не спираше да ме блъска”, разказа той.

След излизане от тунела Георги Цурев дава знак на шофьора да отбие встрани и да се разберат. Вместо това започва гонка.

„На излизане от дефилето влезе в една пряка, черен път, и спрях, блокирах го и реших да го попитам защо ме блъска. Изчаках го първо да не е въоръжен, да го видя, слезе от колата и ми обясни, че много бавно съм карал и че нищо ми няма на колата”, продължи разказа си Цурев.

На въпроса как се е държал Деспотов, потърпевшият отговори: „Неадекватно, като болен човек. Той не знаеше къде се намира и говореше някакви такива несвързани неща от рода, че сестра му работи в моята фирма, че иска да е рали състезател, че да кара срещу тировете му харесва много”.

Георги Цурев звъни в полицията и след 15 минути мъжът е арестуван. На място идват и мотористите, попаднали в капана му минути по-рано. Всички са изплашени.  

Шофьорът обяснява защо е гонил Деспотов докрай: „Първото нещо, което си помислих, е, че можеше това нещо да се случи на моята съпруга, която също е шофьор и с двете деца в колата...”.

Пробата за алкохол на Павлин Деспотов е отрицателна, а за наркотици още не е готова. Мъжът е настанен в психиатрично отделение, от където отказаха коментар.