Днес ще има променлива облачност, постепенно намаляваща и до слънчево. Само на отделни места, главно в североизточните и планинските райони, ще превали дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина- до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, по Черноморието и в североизточните райони - малко по-ниски- около 13- 14, в София- 17.

В планините ще духа силен до бурен северозападен вятър. Ще има променлива облачност, на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над 2000 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 9-10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

През нощта облачността над почти цялата страна ще намалее до ясно време, а вятърът почти ще стихне. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, в София около 3.
 Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места около Дунав ще има краткотрайна мъгла. През деня се появи слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 18 и 23 градуса, по-ниски по морския бряг- около 11 - 14, в София - 21.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - предимно между 20 и 25, по-ниски ще остават по морския бряг.