На 20-ти март, неделя, в 6.30 сутринта, е началото на астрономическата пролет.

Тази нощ, над западните райони от страната, облачността ще намалява. Над Източна България ще има значителна облачност и валежи от дъжд, които около полунощ ще преминат в сняг.

Утре сутринта валежите ще спрат, а около обяд и облачността ще се разкъса и след пладне над цялата страна ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север-североизток, който по-късно през деня временно ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните ще са от 6° – 8° в североизточните райони до 11° – 14° в западната половина от страната.

Над планините облачността ще е разкъсана, в масивите от Западна България - до предимно слънчево. Ще бъде ветровито, с умерен, по високите и открити части и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В началото на следващата седмица ще се затопли. В понеделник сутринта ще има повече слънце. През деня облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от запад-югозапад, слаб, в Дунавската равнина до умерен. Температурите ще се повишат и минималните ще са между 1° и 6°, а максималните - между 14° и 19°.

През следващите дни ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, във вторник слаби и в северозападната половина от страната, а в сряда и четвъртък ще са повече по количество и на повече места в цялата страна. В петък ще превалява в южните райони.

През първите дни вятърът ще се ориентира от юг и в Източна България временно ще се усилва, там ще остане топло, а в северозападните райони температурите ще се понижат с няколко градуса. В четвъртък и петък вятърът ще стане от североизток и температурите навсякъде ще се понижат.