Делото срещу бившия министър на образованието в правителството на НДСВ Владимир Атанасов бе отложено за пореден път поради отсъствието на варненския кмет, който е свидетел в процеса.

Кирил Йорданов не можел да присъства на делото, тъй като подготвял посещението на премиера Бойко Борисов в морската столица. Поне така твърди самият Йорданов в писмо до съда, който разглежда казуса.

През септември Йоданов отново стана причина за отлагане на процеса. Тогава той изпрати на магистратите „извинителна бележка”, че си е счупил ключицата след падане с мотоциклет. Йорданов, който бе дълги години кмет от БСП, но пристана на ГЕРБ в последната кампания, е известен със страстта си към мотоциклетите. Тънка подробност е, че ден след като прати писмо, че е в болнични Йорданов бе сниман в отлично здраве да открива кампания по информиране и консултиране "Бъди инфо" в морската столица.

Атанасов е подсъдим за това, че е превишил правомощията си и е подписал договор с брата на друг министър от същото правителство - Милен Велчев, за замяна на имоти, собственост на Икономическия университет във Варна.