Около и след обяд и до полунощ отново ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури.

На места валежите ще са интензивни и значителни по количество, има условия и за градушки. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд  над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми, на повече места в планинските райони. Максималните  температури ще са между 24° и 29°.
В понеделник в много райони ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури. Има голяма вероятност на места валежите да са интензивни и значителни по количество, има условия и за градушки. Във вторник и сряда ще духа до умерен североизточен вятър и максималните температури ще са предимно между 20° и 25°. Превалявания ще има главно в западната половина от страната, на повече места и придружени с гръмотевици ще са през първия ден. Над източната половина облачността ще е по-често значителна, но вероятността за валежи е много малка. В четвъртък преваляванията ще са само на отделни места в следобедните часове, главно в планинските райони на Западна България.