Една жена от Шумен влезе в новините след като беше блъсната от кола два пъти, на една и съща улица, в един и същ ден. Но оцеля като по чудо и се отърва само с леки наранявания.

На някой хора не им върви на петък 13-и. На 69-годишната Веселинка Герова обаче каръшки й е понеделник. Точно тогава възрастната жена тръгва за пенсия, а я блъска кола и то в улица, където шуменци паркират. Отървала се със синини и уплаха. Тръгва си от спешното, само за да се върне след няколко часа, като междувременно я блъска втора кола, на почти същото място.

Полицай дори се навикал на жената, защо не внимава къде върви. В спешното пък една от сестрите се ядосала, че идва за втори път и дори й взели проба за алкохол.

Дъщерята на Веселинка пък се заканва да подаде жалба срещу медицинската сестра и полицая, които са се държали грубо с майка й. Самата тя е медицинска сестра в Кипър. По ирония на съдбата, преди да замине зад граница, тя работила в същата болница, където приели майка й.

Веселинка живее на село и идва до града да си вземе пенсията и да си плати кабелната, все по същия злополучен маршрут. Другият месец ще мине по заобиколен път.