Полицаи, горски, доброволци и полицейски кучета обхождат връх Бузлуджа в търсене на 85-годишния Дончо Дончев, съобщи кореспондентът на bTV от региона. Възрастният мъж изчезна на събора на БСП на 1 август и оттогава е в неизвестност.

„Около 40 полицаи и служители на Горското в Казанлък продължават издирването на възрастния човек”, казаха от полицията.  

Работи се на широк периметър, обхождат се местата около историческа поляна,  както и по-отдалечени райони. Доброволци също участват в издирването, в екипите са включени и полицейски кучета. Задействана е процедурата по издирване, проверени са роднините му. За съжаление, Дончев не е открит при тях.

Възрастният човек за последно е видян на историческата поляна в подножието на Бузлуджа на 1 август. До събора дядо Дончо е пътувал с автобус от София. Уговорката била в 2 часа групата да е пред превозното средство. В уречения час Дончев не се явил, чакали го още 30 минути, след което потеглили, без да уведомят полицейския щаб на върха, че един от пътниците в автобуса липсва. Във вторник дъщерята на Дончо Дончев подала сигнал в полицията. "Ще го търсим, докато не го намерим", коментираха полицаите.

В деня на изчезването си Дончо Дончев е бил облечен с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки. Носел е зелена туристическа чанта, и бастун.

От МВР отправят апел към гражданите, ако някой е виждал Дончо, да сигнализира на тел.112 или в най-близкото Районно управление.