Честита Коледа!

Днес облачността ще бъде по-често значителна, с временни намаления над Източна България. В Западна България ще има превалявания от дъжд и сняг, които около обяд ще спират, докато в планинските райони ще продължи да превалява и през останалата част от деня. Вятърът временно ще отслабне и ще бъде до умерен, от север-северозапад. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

Над планините облачността ще е значителна, в масивите от Западна България с валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

През нощта  ще преобладава облачно време с превалявания, главно в планинските райони от дъжд и мокър сняг. На отделни места там ще се образуват  поледици. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.

Още сутринта ще са появи до умерен, в Дунавската равнина и временно силен запад-северозападен вятър. До обяд валежите в повечето места ще спрат, а след пладне от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява.  Ще се затопли и максималните температури ще са между 5° и 10°, в югозападните райони и Пазарджишко-Пловдивското поле до 12°-13°.

В средата на седмицата ще е ветровито и отново ще нахлува студен въздух. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и север, по-късно в Източна България - от североизток и ще бъде умерен до силен. Ще преобладава облачно време, на много места ще превалява, предимно слаб сняг.

В четвъртък и петък застудяването ще продължи, но ще е без съществени валежи, възможни са само изолирани слаби превалявания от сняг. Облачността ще се разкъсва и временно ще намалява. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен, а втория ден в Западна България ще е почти тихо.

В събота в източните райони ще остане ветровито, ще има и повече облачност. В Западна България ще е почти тихо, с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Сутринта ще е по-студено, но през деня ще започне затопляне.

В новогодишната нощ температурите ще са ниски, предимно между минус 10° и минус 5°. Валежи не се очакват. Облачността ще е разкъсана, в Западна и Централна България до ясно време.