Видимостта в районите с мъгла ще се подобри и след обяд ще бъде предимно слънчево.

Вятърът ще е съвсем слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, по-ниски в районите с трайна мъгла, в София – около 11°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта на места в низините и около водните басейни отново ще се образува мъгла или ниска облачност. Над останалата част от страната ще преобладава ясно време. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието 4° – 8°.

Утре ще преобладава слънчево и почти тихо време. По-късно от запад ще се появи висока и средна облачност. Почти тихо. На места в низините и котловините мъглите и ниската облачност ще са трайни и там ще е по-хладно, с максимални температури 7° – 9°, в останалата част от страната температурите ще достигат 10° – 15°.

През следващите дни температурите бавно ще се понижават. Ще преобладава облачно време.

Във вторник и сряда само на отделни места ще превали слаб дъжд.

В четвъртък и петък валежи ще има на повече места. До четвъртък вятърът ще е от изток-югоизток, слаб, в източните райони – до умерен. През нощта срещу петък и в петък постепенно ще се ориентира от североизток, а до края на деня и ще се усили, повече в източната половина от страната и в Дунавската равнина. С продължаващото застудяване, на места в Северна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг.