Днес облачността ще е разкъсана, но постепенно от запад ще се увеличава. Валежи не се очакват. До умерен южен вятър ще повиши температурите и максималните ще са между 1 и 6 градуса, в София- 3 градуса.

Над планините облачността ще се увеличава, но валежи не се очакват. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 2 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна. След полунощ и утре от запад на изток на много места ще превали: в планините - сняг, в ниските места - предимно дъжд. През деня в планинските райони, Предбалкана и на места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре и следобед от запад ще започне разкъсване на облачността. Ще има условия за поледици. Сутринта очакваме температури между минус 5 и 0 градуса, следобед  - между 2 и 7 градуса.

В неделя облачността ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще са от 0 до 5 градуса. В нощта срещу понеделник температурите ще започнат да се понижават. Ще се заоблачи и в понеделник от юг ще започне да вали сняг. През следващите дни ще се задържи облачно и ветровито, с прекъсвания валежите ще продължат, но вече ще са по-слаби и на по-малко места.