В много места температурите днес прескочиха 10 градуса. В Пловдив измериха цели 15.

Утре, със силни северни ветрове, предстои рязко застудяване. Код жълто е в сила за почти цялата страна с предупреждение за много силен, с пориви до около и над 80 км/ч северен вятър.

През нощта облачността временно ще се разкъса и намалее, но утре отново ще е значителна. Отначало в западните райони, а по-късно и на много места в останалата част от страната ще има превалявания предимно от слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. По планинските проходи ще има условия за навявания. Температурите ще се понижават. Минималните ще са между минус 3° и 2°, максималните между 1° и 6°.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо с превалявания от сняг. Ще духа силен, по върховете и бурен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 9°.

В четвъртък и петък застудяването ще продължи, но ще е без съществени валежи. Възможни са само изолирани слаби превалявания от сняг, главно през първия ден в планинските и североизточните райони. По-значителна ще е облачността през първия ден, а през втория ще се разкъсва и временно ще намалява.

Вятърът ще отслабне и в западната половина от страната ще бъде слаб северозападен, в източната -  умерен северен. В събота в източните райони ще остане ветровито, ще има и повече облачност.

В Западна България ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. През деня ще започне затопляне. В новогодишната нощ ще бъде студено, с температури към полунощ в повечето места между минус 8° и минус 3°. Над по-голямата част от страната ще бъде ясно, разкъсана облачност ще има над източните райони. В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Още първия ден вятърът ще придобие западна компонента, постепенно ще се усилва и затоплянето ще е по-бързо и чувствително.