Пенсионерка изроди бебе под дъжда в запустяло карнобатско село. Момичето тръгнало да излиза на бял свят по-рано, а линейката се забавила.

По време на пороите преди седмица Денка Петкова чува странен шум пред вратата си. Когато излиза, вижда свлякла се на пътя родилка. „Гледам, легнала точно ей тук. Ей тук лежи и така свита... Изкарах един губер, една възглавница тук, подложих й отдолу”, разказва възрастната жена.

Без да изпада в паника, бившата магазинерка взема нещата в свои ръце. „Гледала съм по телевизията, филми съм гледала... И като светнах с фенерчето, както беше на една страна и виждам, че има нещо издуто. Само й виках: „Дишай дълбоко, дишай!" Обаче тази, която ми светеше, избяга”, обяснява баба Денка.

След всички перипетии, макар и в осмия месец, бебето се ражда живо и здраво. А баба Денка благодари на Господ, че е спасила не един, а два човешки живота, в деня, в който преди 50 години сама станала майка. „Това е Божа работа!", твърди тя.

Екип на bTV намери родилката в съседно село, при роднини. Не говори добре български, но е благодарна на съседката си, станала акушерка по неволя. „Благодаря!", казва Росица Разие.

Малката Исмегюл е първото бебе, проплакало от поне десетилетие в Козаре - село с едва 18 жители. За да я прибере при себе си обаче, майка й ще трябва да покаже, че може да се грижи за нея.