Първата дама Десислава Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха с идентични рокли на приема за 3 март. Събитието беше организирано от президента Румен Радев по случай националния празник на България.

Въпреки че визията на дамите отговаряше на протоколните изисквания, сходните им тоалети породиха множество коментари. И двете дами заложиха на тъмнозелената гама в комбинация с дантели.

Роклята на Илияна Йотова е дело на дизайнера Евгения Живкова. Десислава Радева пък се довери дизайнера Невена Николова, която не за първи път се грижи за външния вид на първата дама на официални мероприятия.  

Десислава Радева коментира ситуацията във "Фейсбук" профила си. "Всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно."

Първата дама споделя, че и двете с Йотова са били изненадани от сходството в тоалетите им.

„На приема снощи, преди да зазвучи химна, се пошегувах с г-жа Йотова: "Да вземем да се уговаряме предварително, м?" Тя отвърна с усмивка: "Карай, току виж решили, че сме се уговорили."

Постът й е придружен с линк към песента Motorhead - "Love me Forever".

Дизайнерът на роклята й – Невена Колева коментира пред bTV, че подобни съвпадения се случват. „Нищо смущаващо не виждам. За мен това, което видях не са еднакви рокли, при никакви обстоятелства. Общото е, че се състоят от материал, където и дантелата присъства. Десислава Радева имаше прекрасен подарък – бижу с големи кристали. Направих роклята, за да отива с това бижу.”