Вчерашният инцидент, при който възрастна жена падна в асансьорна шахта в Блок 17 в „Студентски град” не е първият. Според студенти асансьорите редовно са в неизправност, а пред bTV едно момиче от живеещите в общежитието разказа как тя лично е засядала в асансьора докато се прави профилактика, която не е съобщена.

По думите ѝ тя заседнала между етажите и след известно време някой отвън се провикнал да попита има ли хора в кабината на асансьора.

„Точно в тази ситуация не бяхме предупредени, че се прави профилактика. Обикновено оставят бележка на вратата”, пояснява Магдалена пред камерата ни.

В сградата има общо три асансьора – един товарен, в който е станал вчерашният инцидент, и два пътнически, които ту работят, ту не.

„Много рядко работят заедно. Единият спира редовно между първи и втори етаж. Лятото единият работеше без осветление. С тези асансьори постоянно има проблеми. Лично аз избягвам да ги използвам”, казва Магдалена.

Тя се оплака също от липсата на осветление. По думите на Магдалена вчерашната профилактика на асансьора се прави, защото предстои ремонт на сградата, който по думите ѝ е много закъснял.