След два отвода по делото „Червеи" срещу Владимира Янева, с трето публично разпределение бе избран съдия Иван Коев. Все още няма отговор от Коев дали ще се заеме с делото.

Процесът очаквано бе белязан от отводи. При първото случайно разпределение днес делото се падна на съдия Петя Крънчева. Малко по-късно съдът съобщи, че тя си е направила отвод.

Крънчева беше част от екипа на Владимира Янева. В отговор на въпрос тя не скри, че очаква да има още отводи на съдии, и уточни, че това е нормално, тъй като Янева е бивш председател на този съд.

Случайното разпределение бе направено от Евелина Папазян, един от зам.-председателите СГС.

Малко по-късно на повторното публично разпределение на делото системата избра съдия Виолета Магдалинчева. Тя също си направи отвод, което доведе до нуждата от ново публично разпределение.

След третия опит системата избра съдия Иван Коев.

Вчера Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия председател на СГС Владимира Янева и бившия шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов.  Тя е обвинена, че е одобрила две и е продължила две СРС-та в нарушение на закона, е той - че е посочил неверни данни в исканията и мотивите за тях.