Пред сградата на фонда отново ще се проведе протест. Хората твърдят, че има сгрешени и подменени от ръководството решения и тенденцията за неспазване на процедурите се задълбочава.

Междувременно бившите членове на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца готвят пресконференция, на която ще изнесат данни за случващото се в организацията.

Протестиращи твърдят, че имало и семейства, които са получили отказ за лечение на децата им.

Те настояват за незабавна оставка на директора на фонда и гаранции, че всички чакащи ще бъдат разгледани в нужния срок, а вече забавените ще получат решение в рамките на седмица.

 Лилия Буюклиева заяви пред bTV, че при новото ръководство кандидатства за втори път, като и двата пъти е имала проблеми.  „Първия път бяхме разгледани много късно. Заминахме за контролен преглед в Германия. Пристигнахме в болницата, оказа се, че не й е платено”, заяви тя.

По думите й плащането трябва да се извърши две седмици преди пристигането ни в болницата.

Друга майка се оплака, че на детето й с диагноза рак на костния мозък е отказано лечение в чужбина с аргументация, че може да бъде извършено в България, макар че е установено, че не всичко може да се направи у нас. Костваше 45 дни да получим „Не”, за които детето се влоши, заяви тя.

Според родители при предишното ръководство системата е работела бързо, ефективно и в срок.