В навечерието на Деня на народните будители 54 ученици бяха отличени като Отличниците на България. Кампанията е на вестник "24 часа".

Сред отличените е и космическият отбор от Варна – красиви умове, влюбени в науката и в планетата Земя. Печелят трета награда в конкурса на НАСА за космически колонии. Проектът им "Син космос" е отличен сред 1500 проекта, изработени от 6 хиляди младежи от цял свят.

Космическа колония е с формата на слънчоглед с 24 листа  с различни зони - за работа, за почивка, включително и за туризъм - за  желаещите да посетят мястото. „Вътрешният дизайн на самата колония ще бъде максимално близък до Земята, тъй като искаме хората, които живеят там да се чувстват все едно са тук”, обяснява Константин Евтимов.

Чрез колонията младите хора искат да решат част от проблемите на нашата Планета като бедствията и тероризма. Измислили са система от дронове, която да кръжи над Земята и да следи въздушни маси, сеизмична активност, химически отпечатък.

Твърдят, че до няколко десетилетия идеята им може да стане реалност. С отличието си космическият отбор влиза в първият випуск на Клуба на отличниците на България.